2016. október 13., csütörtök

Sok-sok információ a jövendő egyiptológusoknak

Több mint 3000 éven keresztül állt fenn a világtörténelem egyik leghatalmasabb civilizációja, az ókori Egyiptom. Rengeteg emlék maradt fenn azokból az időkből, közöttük a rejtélyes egyiptomi képírás, amit csak a 19. században sikerült megfejteni.
A  www.discoveringegypt.com/e-name.htm címen egy játékos „névfordítő” található, amelynek a segítségével megnézhetjük, hogyan festene a nevünk ezekkel a furcsa írásjelekkel. Az oldal ábécéje sajnos nem ismeri az ékezetes karaktereket, ami a legtöbb magyar névnél azért gondot jelent, de ha eltekintünk ettől az „apróságtól”, pillanatokon belül láthatjuk „egyiptomiul” a nevünket.
Szerencsénk van: a techline szóban nincsen ékezet
Ha picit lejjebb megyünk az oldalon, s a Home feliratra kattintunk, máris egy sor érdekes menüpont közül válogathatunk. Megnézhetünk Egyiptomról szóló videókat, tanulmányozhatjuk az egyiptomi dinasztiák történetét, szemügyre vehetjük a birodalom meseszép templomait, és még az ókori Egyiptommal kapcsolatos játékokat tölthetünk le magunknak.
Szóval, akit egy picit is érdekel egy misztikus birodalom, keresse fel az említett weboldalt, ahol nemcsak jól szórakozhat, hanem játékos formában művelődhet is.
Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20090501_egyiptom 

A kaland innen indul:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzenj itt, ha kérdésed, vagy mondanivalód van!