2016. november 22., kedd

Most így estefelé

elfáradva bekuckóztam a kanapé sarkába egy adag témazáró, néhány jó könyv és a laptopom társaságában. A laptopot választottam, és azóta nézem az üzeneteket, a megosztásokat, a filmrészleteket, játszom hol ezzel, hol azzal. És hogy ti se maradjatok ki belőle, megosztom veletek a kedvenceket.
A hetedikeseknek találtam a a fb-on megosztva egy nagyon érdekes írást Ferenc Józsefről és a Habsburgokról. Remélem, jó néhány dolog ismerős lesz,  a többiről meg még lesz időtök elmélkedni, vagy velem beszélgetni! Vagy akár az utazási prospektushoz is felhasználhattok néhány információt! Vagy akár utánanézhettek annak is, hogy ki volt a magyarrá lett Habsburg?


A cikk innen letölthető.

A másik anyagot, ami nagyon megtetszett, a www.matekprezi.com  oldalon találtam. A cím félrevezető, semmi matek nincs benne, csak egy kis érdekesség a hatodikosoknak! Különösen a 6.b osztályos receptírók, szakácsok figyelmébe ajánlom!


A felvétel innen tölthető le.
A téma ugyanaz, a weboldal ugyanaz, de nekem ez a változat jobban tetszik.

És hogy az ötödikesek se maradjanak ki, és hogy a matek se szenvedjen csorbát, jöjjön egy kis számolás az ókor Egyiptomból!


A felvétel megtekintéséhez kattints ide!

És ez teszi fel mindre a koronát!
20 másodperced van, hogy rajzolj valamit, amit szeretnél, és a gép megpróbálja kitalálni.
Erre a művemre nem vagyok nagyon büszke, csak azért teszem ki ide, hogy megmutassátok, ennél jobbat tudtok!
Pedig napot akartam ... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzenj itt, ha kérdésed, vagy mondanivalód van!